.
Ahāts
Ahāta ietekme uz cilvēka enerģētiku ir atkarīga no tā krāsas. Zaļais ahāts labvēlīgi ietekmē sirds čakru, kura atbild par mīlestību pret sevi un citiem, jūtām un atvērtību. Fiziskā līmenī ahāts var normalizēt kunģa skābes līmeni, aizsargāt pret infekcijām un veicina detoksikāciju. Īpaši labvēlīgs mežāžiem un dvīņiem.
Iņ
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 atkarībā no krāsas
Ametists
Izmantojot ametistu iespējams atbrīvoties no nervu uzbudinājuma, tas palīdz atslābināties un sakārtot domas, veicina pozitīvas enerģijas un labu nodomu pieplūdumu, kā arī 3. acs aktīvu darbību. Īpaši labvēlīgs dvīņiem, svariem, ūdensvīram.
Iņ
6
Avanturīns
AvanturÄ«ns pozitÄ«vi iedarbojas uz sirds čakru, kura atbild par elpošanas orgāniem, sirdi un asinsvadu sistÄ“mu. PalÄ«dz cīņā ar alerÄ£ijām, izsitumiem, matu izkrišanu. AvanturÄ«ns ir talismans labam garastāvoklim, možam garam, pašpārliecÄ«bai un optimismam.
Īpaši labvÄ“lÄ«gs mežāzim, jaunavai un vÄ“zim
Jaņ
4
Duomorīts
Ieteicams nÄ“sāt, lai atbrÄ«votos no dažādām atkarÄ«bām, palÄ«dz arÄ« pret galvas sāpÄ“m. Šis minerāls savā saimniekā attÄ«sta precizitāti, organizÄ“tÄ«bu, atbildÄ«bas sajÅ«tu, tas palÄ«dz atbrÄ«voties no bailÄ“m un vairo drosmi. LabvÄ“lÄ«gi ietekmÄ“ rÄ«kles čakru.
Iņ
5
DÅ«mu kvarcs
Dūmu kvarcs jau no seniem laikiem tiek novērtēts kā īpaši spēcīgs kristāls, kuru izmanto lai atbrīvotos no negatīvās enerģijas un šlakām. Tas aktivizē pamata čakras darbību. Rotas, kas izgatavotas no dūmu kvarca neitralizē dusmas, stresu un saspringumu, aizsargā tās nēsātāju pret lāstu un ļaunu aci. Īpaši labvēlīgs mežāžiem.
Iņ
1
Fluorīts
Fluorīts tiek uzskatīts par spēcīgu maģisku minerālu, tas palīdz sakārtot domas, sasniegt dvēseles mieru, kā arī attīsta tā nēsātājā analītiskas spējas. Fluorīts aktivizē 3.acs un vainaga čakru. Tas palīdz ārstēt galvas smadzeņu un sirds asinsvadu sistēmas slimības.
Jaņ
6, 7
Gliemežvāki, perlamutrs
LÄ«dz pat 18. gs. gliemežvāku un pÄ“rļu pulveris tika izmantots dziedniecÄ«bā no jebkādām slimÄ«bām, to varÄ“ja iegādāties jebkurā aptiekā. 17 - 18 gs. tika uzskatÄ«ts, ka dzÄ“rienam, kurš ieliets no perlamutra gabaliņiem veidotā un ar grebumiem rotātā kausā piemÄ«t dziednieciskas spÄ“jas un tas paildzina dzÄ«vi.
Īpaši labvÄ“lÄ«gi Å«densvÄ«ram un zivÄ«m.
Iņ
Granāts
Granāi labvēlīgi ietekmē gremošanas sistēmu, imūnsistēmu, asinsriti un elpošanas sistēmu. Granāts aktivizē pamata čakru, kura veicina dzīves enerģijas pieplūdumu un pārliecību par sevi. Granātu uzskata par mīlestības akmeni, kurš veicina kaisles un mīlas jūtu rašanos, aizdzen skumjas, ļauj atgūt dzīvesprieku. Īpaši labvelīgs ūdensvīram un skorpionam.
Jaņ
1
Jašma
Jašmas ietekme uz cilvēka enerģētiku un fizisko ķermeni nav precīzi diagnosticēta un tā ir atkarīga no minerāla krāsas. Senatnē uzskatītja, ka jašma spēj ārstēt epilepsiju, drudzi, ka tā spēj uzlabot redzi un atvieglot zobu sāpes. Savukārt ķīnas dzienieki to uzskata par vienu no svarīgākajiem līdzekļiem iekšējo orgānu attīrīšanā. Sarkanā jašma tiek izmantota asiņošanas apturēšanai un sieviešu reprodktīvo slimību ārstēšanai. Īpaši labvēlīga jaunavām.
Iņ
nav zināms
Koraļi
Litoterapijā koraļus izmanto, lai uzlabotu vielmaiņu un asinsriti kā arī vairogdziedzera un kakla sāpju ārstēšanai, jo tie labvēlīgi ietekmē rīkles čakru, kura nodrošina pašapliecināšanos sabiedriskajā un profesionalajā jomā, nes apmierinatības sajūtu. Koraļus izmanto arī galvas sāpju kā arī sirds un asinsvadu slimību ārstēšanai. Tiek uzskatīt, ka koraļi labvēlīgi ietekmē cilvēka psihi, attīsta loģisko domāšanu un intuīciju. Īpaši labvēlīgi zivīm.
Iņ
5
Kvarcs
Kvarcs labvēlīgi ietekmē 3. acs un vainaga čakru, kuras atbild par garīgo attīstību, intuīciju, saikni ar augstākiem spēkiem. Kvarcs arī labvēlīgi ietkemē krūšu kurvja orgānus, plaušas. Caur kvarca kristāliem filtrētam ūdenim piemīt dziedinošas un stimulējošas īpašības. Īpaši labvēlīgs ūdensvīram.
Iņ
6, 7
Kianīts
KianÄ«ts ir viens no nedaudzajiem minerāliem, kuram nav nepieciešama attÄ«rÄ«šana no negatÄ«vās enerÄ£ijas, kianÄ«ts pats spÄ“j to transformÄ“t. Šis minerāls veicina apskaidrÄ«bu, nomierina nervus un ir labvÄ“lÄ«gi meditācijai. KianÄ«ts aktivizÄ“ starp čakrām plÅ«stošo enerÄ£iju un rada vispārÄ“ju tonizÄ“jošu iedarbÄ«bu. Gaiši zilais kianÄ«ts labvÄ“lÄ«gi ietekmÄ“ rÄ«kles un vainaga čakru, zaļie - sirds čakru, bet tumšie, gandrÄ«z melnie - pamata čakru.
Īpaši labvÄ“lÄ«gs mežāžiem, svariem un auniem.
Iņ
1, 4, 5, 7
Lepidolīts
LepidolÄ«ts - iekšÄ“jā miera akmens. Tas aizsargā savu saimnieku no ārÄ“jas negatÄ«vas ietekmes. lepidolÄ«ts aktivizÄ“ sirds un trešÄs acs čakras. Violeti un ceriņkrāsas akmeņi palÄ«dz pārdzÄ«vot dvÄ“seles traumas.
Īpaši ieteicams svariem.
Iņ
4, 6
Obsdiāns
Melnais obsidiāns, saukts arī par vulkānisko stiklu, veicina taisnās zarnas un iegurņa apgādi ar enerģiju, jo tas aktivizē pamata čakras darbību. Obsidiāns veicina stabilitātes sajūtu, kā arī palīdz saglabāt mieru un pašpārliecinātību pārmaiņu periodos. Īpaši labvēlīgs mežāžiem, strēlniekiem un lauvām.
Iņ
1
PÄ“rles
Rozā kvarcs
Iespaido sirds čakras darbību, kura ir saistīta ar sirds un asinsvadu sistēmu, krūšu kurvi, mugurkaulu un rokām. Šī čakra rada mīlestību pret cilvēkiem, veicina atvērtību, jūtību, stiprina gribu mainīt pasauli. Īpaši labvēlīgs ūdensvīriem.
Iņ
4
Serdoliks
Serdolika ietekme uz 3.acs čakru uzlabo galvas asinsriti, dziedzeru darbību, nostiprina imūnsistēmu, palīdz ādas un vairogziedera slimību gadījumā. Senatnē serdolika rotas izmantoja, lai aizsagātu sevi no briesmām un citu cilvēku negatīvas ietekmes (ļaunas acs, skaudības, nelabvēlības). Īpaši labvēlīgs jaunavām un dvīņiem.
Jaņ
6
Sodalīts
Minerāls aktivizē rīkles čakru, kura atbild par elpošanas un dzirdes orgāniem, ādas audiem. Šīs čakras aktīva darbība nodrošina pašapliecināšanos sabiedriskajā un profesionalajā jomā, nes apmierinatības sajūtu. Praktiskā dziedniecībā sodalītu izmanto psihoneirotisku stāvokļu normalizēšanai, tas veicina ieksēju harmoniju. Mistiķi uzskata sodalītu par labu meditāciju akmeni, jo tas palīdz cilvēkam koncentrēties. Sodalīts tiek uzskatīts arī par 3.acs akmeni, kurš attīra prātu, noskaņo to uz iekšējo redzi un intuitīvo zināšanu saņemšanu. Palīdz visiem, kuri vēlas sakārtot savas sajūtas un domas.
Iņ
5
Tirkīzs
Minerāls aktivizē rīkles čakru, kura atbild par elpošanas un dzirdes orgāniem, ādas audiem. Šīs čakras aktīva darbība nodrošina pašapliecināšanos sabiedriskajā un profesionalajā jomā, nes apmierinatības sajūtu. Dziedniecībā izmanto īpaši aktīvu debeszilo tirkīzu, kurš uzlabo redzi, atbrīvo no bezmiega un nakts murgiem, palīdz pret galvas sāpēm, kā arī pozitīvi ietekmē balss saites un veirogdziedzera darbību. Mūsdienu mitoloģijā tirkīzu uzskata par drošsirdīgu cilvēku akmeni, kuri ir gatavi vadīt cīņu ar ļauno, jo tas vairo bezbailību, spēku un neatlaidību. Īpaši labvēlīgs mežāžiem un strēlniekiem.
Iņ
5
TÄ«Ä£eracs
 
TÄ«Ä£eracs aktivizÄ“ saules pinuma čakru, kura apgādā ar enerÄ£iju liesu, barÄ«bas trakta orgānus, piemÄ“ram aknas u.c. ŠÄ« čakra saistÄ«ta ar gribasspÄ“ku, emociju pārvaldÄ«šanu, pašnovÄ“rtÄ“jumu un abstrakto domāšanu. Rotas ar tÄ«Ä£ercai palÄ«dz tikt galā ar nogurumu un stresu. Ja tÄ«Ä£eraci apstrādā termiski, tā iegÅ«st sarkanÄ«gu nokrāsu un tiek saukta arÄ« par Buļļa aci.
Īpaši labvÄ“lÄ«ga dvīņiem un jaunavām.
Jaņ
3
Unakīts
Unakīts ne tik ļoti veicina dziedināšanu, cik ļauj novērst dažādu veselības problēmu iedīgļus. Unakīts labvēlīgi ietekmē reproduktīvo (sevišķi sievietēm) sistēmu, kā arī ir ieteicams cilvēkiem ar lieko svaru. Minerāls ļauj attīstīt līdzsvaru starp prātu un emocijām, starp ķermeni un garu. Unakīts labvēlīgi ietekmē sirds čakras darbību, kura atbild par mīlestību pret sevi un citiem, jūtām un atvērtību. Īpaši labvēlīgs skorpioniem.
Jaņ
4